fbpx
 

Veel Gestelde Vragen

We zochten online naar Yogascholen en docenten en zetten deze in een lijst. Ook benaderden we al deze Yogascholen en docenten en we vroegen hen om zich aan te melden. Vragen die zij ons daarna stelden, staan hieronder met de daarbij behorende antwoorden.

Is de aanmelding écht gratis?

Ja, het is gratis! Nu kun jij je als Yoga docent en locatie geheel gratis aanmelden en we hopen je hiermee een representatieve mogelijkheid te bieden om vindbaar te zijn. Mocht het in de toekomst veranderen, dan informeren we je daar eerst over. Dan is én blijft de keus aan jou.

Wel komen er in de toekomst bepaalde betaalde diensten bij zoals een ‘Agenda’. De keus is dan aan jou of je daar gebruik van wilt maken of niet. Als het zover is, zetten we ook de voorwaarden betreffende deze betaalde dienst(en) online. Echter zover is het nu nog niet. Eerst willen we zorgen dat Yoga in Nederland goed vindbaar is.

Wat zijn de voorwaarden voor een aanmelding?

Niets, alleen dat je jouw gegevens juist en volledig vermeld. En eventuele wijzigingen ontvangen we je graag van je op info@77.72.145.130. Natuurlijk vinden we het ook leuk als jij jouw netwerk én collega’s vertelt over Yoga in de Buurt en het initiatief promoot op jouw manier in jouw netwerk.

Wat doen jullie verder met de gegevens?

De lijst is samengesteld doordat we het internet hebben afgestruind naar Yoga docenten locaties. Deze zoektocht leverde ons mogelijk ook jouw adres op. We mogen jouw gegevens niet zomaar publiceren. Vandaar dat je mogelijk een e-mail van ons ontving om je aan te melden. Hiermee ligt de beslissing om je gegevens te delen bij jou. De lijst van aanmeldingen publiceren we op Yoga in de Buurt.

We geven Yoga minded Nederland op die manier de kans je te vinden. Door je aan te melden op Yoga in de Buurt vergroot jij dus jouw kans om door Yoga studenten gevonden te worden. We doen verder niets met de lijst. We delen hem niet en verkopen hem niet. En mocht je beslissen niet meer op de site te willen staan, kun je ons een e-mail sturen op info@77.72.145.130. We halen je er dan af. We hopen je hiermee voldoende gerust te kunnen stellen dat je gegevens veilig zijn bij ons.

Waar kan ik als Yoga docent aangeven dat ik op meerdere locaties lesgeef?

Dat is als docent niet nodig. Bezoekers worden naar jouw site gestuurd en kunnen daar zien waar je allemaal lesgeeft. We raden je aan het adres op te geven waar je het vaakst te vinden bent. Andere locaties vinden bezoekers dan op jouw website.

Waar geef ik aan dat mijn Yogaschool meerdere vestigingen heeft?

Ben je een Yoga Studio en heb je meerdere vestigingen? Geef dan iedere vestiging apart op via het aanmeldformulier met het bijbehorende adres.

Kan ik me opgeven mijn mijn voor-en achternaam en met een 'studionaam' als Yoga docent?

We willen een duidelijk onderscheid maken tussen een ‘Yoga docent’ die mogelijk op één of meerdere locaties lesgeeft en ‘Yogascholen’ die één of meerdere vestigingen hebben.

Het is ook goed om je af te vragen: ‘Wie is het merk?’. We hebben er namelijk voor gekozen om een onderscheid te maken tussen docenten die een ruimte huren of hebben én een studio waar meer dan 2 docenten lesgeven en op het rooster staan.

Jij als Yoga docent bent namelijk zelf hét merk. Mensen kiezen voor jou specifiek én daarom vermelden we je graag om die reden met jouw voor- en achternaam en niet je overkoepelende naam. Mochten we dat in de toekomst veranderen, dan hoor je van ons!

Voor een Yoga studio is het weer anders. Zij hebben diverse docenten werken op hun locatie en zij zullen dus wel een overkoepelde naam kunnen én moeten gebruiken voor herkenning en naamsbekendheid.

We willen daarom dat de bezoeker die Yoga zoekt op Yoga in de Buurt duidelijk het verschil kan zien tussen een ‘Yogaschool’ en een ‘Yoga docent’. Een Yogaschool staat er dus met de overkoepelende naam op en een docent met haar eigen voor- en achternaam.

Misschien dat we er in de toekomst voor zorgen dat iedereen zijn voor- en achternaam opgeeft en indien van toepassing ook een ‘Studio naam’. Als het zover is, hoor je van ons.

Heeft Yoga in de Buurt de meest volledige lijst van Yogascholen en docenten in Nederland?

Yoga in de Buurt streeft ernaar om de meest volledige lijst te hebben van Yogascholen en docenten in Nederland. Echter zover is het nog niet. We hebben veel onderzoek gedaan en vonden meer dan 1000 locaties. We benaderden hen allen en vroegen hen om zich aan te melden. We mogen niet zomaar persoonlijke gegevens plaatsen. We kunnen Yogascholen en docenten die zich niet aanmelden, maar wel in onze lijst staan, dus niet zomaar op Yoga in de Buurt zetten. Gelukkig weten meer en meer Yogascholen en docenten ons te vinden. En hier zitten ook locaties bij die wij nog niet hadden gevonden. Kortom, we gaan er vanuit dat ons bestand de komende maanden blijft groeien en we eens steeds realistischer beeld van Yoga in Nederland kunnen geven.

Waarom maken jullie een onderscheid tussen ‘Yogaschool’ en ‘Yoga docent’?

We kozen ervoor om op Yoga in de Buurt een verschil te maken tussen:

  • Yogaschool
  • Yoga docent

Waarom? Over het algemeen denken we bij een ‘Yogaschool’ aan een locatie waar meerdere Yoga docenten op het rooster staan en waar je dus een keuze hebt uit meerdere Yoga docenten, Yoga soorten en tijden. Een docent huurt vaak een ruimte, heeft een ruimte aan huis en/of geeft les bij een studio en dit biedt weer andere kansen. Wij denken dat dit verschil van invloed is op de keuze die je maakt wanneer je zoekt naar Yoga.

Op deze manier maakten we een voorselectie voor de Yoga zoeker. We willen namelijk dat de bezoeker die Yoga zoekt op Yoga in de Buurt duidelijk het verschil kan zien tussen een ‘Yogaschool’ en een ‘Yoga docent’. Een Yogaschool staat er dus met de overkoepelende naam op en een docent met haar eigen voor- en achternaam.

Is Yoga in de Buurt een keurmerk?

Yoga in de Buurt is geen keurmerk. Wij bieden alleen een overzicht van Yoga docenten en scholen in Nederland, maar wij zeggen niets over de kwaliteit van de Yoga docenten en scholen.

Wij vinden dat jij als Yoga student het beste zelf kunt bepalen wat bij je past en wat goed voor je is. In de nabije toekomst kan iedereen zijn mening over een Yoga docent en/of Yoga school plaatsen Yoga in de Buurt door een review te schrijven. Hiermee kun je jouw ervaring delen met anderen en hen mogelijk ondersteunen bij hun zoektocht naar Yoga.

Er zijn wel instituten die aangeven garant te staan voor de kwaliteit van een Yoga docent en/of studio. Yoga in de Buurt doet dat niet en wilt dat ook niet doen. Dat is niet ons doel en niet onze rol. We laten de meningen graag over aan jullie!

Wat doen we wel? Yoga in de Buurt is een platform om Yoga studenten, docenten en scholen met elkaar in contact te brengen en we bieden een overzicht van Yoga in Nederland via de Yoga zoekmachine. Ook bieden we voorlichting via de Yoga blogs. We doen dit om Nederland voor te lichten over Yoga en te ondersteunen bij de zoektocht naar Yoga in de buurt.

Vragen? Neem contact met ons op!