fbpx
 
Yoga series
Yoga series

Yoga series

Een Yoga serie noemen we ook wel een ‘sequence’ en dat wilt zeggen dat je de Yoga oefeningen in een bepaalde volgorde doet en vaak binnen een bepaald thema met een specifiek doel. Zo ontstaan er diverse Yoga series en zoals we aangaven bij de blog over Yogalessen wordt de Yoga serie bepaald door de Yoga soort. Iedere Yoga soort komt voort uit een bepaalde Yoga traditie en in sommige gevallen zijn de richtlijnen vrij bepalend voor hoe een Yoga serie eruit ziet.

 

Doelen Yoga series

Wat zijn nu de doelen van de diverse Yoga series?  Een les kan verschillende doelen hebben en die zijn bepalend voor de Yoga serie:

  • De les kan een fysiek thema hebben. Je traint in die les bijvoorbeeld een bepaalde spiergroep.
  • De les kan een energetisch thema hebben, zoals bijvoorbeeld de energiewielen in ons lichaam, die bekend zijn als Chakra’s.
  • De les kan een emotioneel thema hebben, zoals bijvoorbeeld acceptatie of compassie.
  • De les kan een mentaal thema hebben, zoals bijvoorbeeld het trainen van je vertrouwen en intuïtie.
  • De les kan een spiritueel thema hebben, zoals bijvoorbeeld je verbinden met jezelf en/of je omgeving.

Effect Yoga series

Binnen deze thema’s zijn er natuurlijk weer ontzettend veel mogelijkheden. Het hangt af van de soort Yoga en de invulling die de docent geeft aan de les. Binnen al deze thema’s zijn er diverse Yoga oefeningen die je kunt doen die allen meerdere effecten kunnen hebben.

Het effect van de Yoga series hangt ook weer af van je conditie en gemoedstoestand. En goede tip is om een Yoga dagboek te starten. Schrijf op wat je die les deed en wat je ervaringen waren. Wanneer je dit regelmatig doorleest, kun je veel leren over wat Yoga voor jou betekent en hoe het werkelijk met je is.

Wat het belangrijkste is, is dat je een Yoga les  en soort Yoga kiest die past bij hoe jij je die dag voelt. Hoe meer ervaring je hebt, hoe makkelijker je dan kunt kiezen welke les en serie je bijvoorbeeld kunt doen. Je kunt een Yoga docent bij wie je les volgt hierover advies vragen. Doe eventueel eens een privé les en ontwerp samen een les binnen een Yoga soort die je bevalt.

Yoga Serie Bouwer

Wij zijn blij met het werk dat de Amerikaanse website Yoga Journal heeft gedaan. Zij hebben een Yoga Serie Bouwer (Sequence Builder) op hun site staan. Kijk bij hen als je jouw eigen Yoga serie wilt maken: Sequence Builder

Zoek Yoga in de Buurt

Probeer eens een Yoga les!

Ga naar: Yoga zoeken.

Wat is jouw favoriete Yoga serie en waarom?

Laat van je horen en reageer op deze blog.

Geen Reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.