fbpx
 
Yoga vormen
Yoga vormen

Yoga vormen

Er zijn ongelofelijk veel Yoga vormen en wat nu bij je past, kan veranderen. Hoe kies je nu een Yoga vorm die bij je past? Belangrijk is dus dat jij je bewust blijft van wat je doet. Draagt de Yoga die je doet bij aan het halen van je doel(en)?

 

Balans en harmonie

En het hoeft niet één Yoga vorm te zijn die je volgt. Yoga betekent Juk en gaat over het scheppen van balans en harmonie. Zoek dus de Yoga lessen uit die jou in balans brengen en die je helpen harmonie te voelen in lichaam, hart en geest.

Yoga vormen

De Yoga scholen in Nederland bieden vaak diverse Yoga vormen aan. Vraag advies bij de Yoga school van je keuze en kijk met hen naar de mogelijkheden. Vraag je af: ‘Wat wil ik bereiken en welke Yoga soort past daar het beste bij?’.

Yang Yoga

Over het algemeen is afwisseling, balans en rust in je Yoga Practice (Yoga les) belangrijk. Het is voor je lichaam goed om een actieve en dynamische Yoga les te volgen die gericht is op spierkracht, flexibiliteit en coördinatie. Dit is gelinkt aan het woord Yang en ze noemen het ook wel eens Yang Yoga.

Yin Yoga

Ook een ‘rustige’ les die zich focust op het soepel houden van de spieren, banden, pezen en gewrichten en het versterken van de botten om je lichaam gezond en flexibel te houden is essentieel. Zeker naarmate je ouder bent dan 30 jaar. Deze vorm van Yoga heet Yin Yoga.

Restorative Yoga

Daarnaast is het verstandig om regelmatig, zeker eens per maand, een Restorative Yoga les te volgen. Hierbij gaat het om het rusten en verwerken van alle indrukken, ervaringen en gebeurtenissen van alle dag en je geeft je lichaam de kans te herstellen.

Ga op onderzoek

Zoals je ziet zijn er veel Yoga vormen of te wel stromingen en jaarlijks komen er nieuwe Yoga soorten bij. De ene vorm is misschien erg traditioneel en de andere vorm veel vrijer en creatiever. Het is dus lastig om kort en krachtig uitleg te geven over de Yoga vormen en aan te geven welke Yoga het beste bij je past.

Ook weten we vanuit onze eigen ervaring dat iedere docent er weer zijn eigen draai aan geeft. De oplossing?

  • Ga op onderzoek.
  • Zoek een studio die je aanspreekt.
  • Ga eens diverse Yoga lessen meedoen.
  • Volg verschillende lessen bij diverse docenten.

We zijn benieuwd naar je ervaringen. Veel plezier!

Yoga soorten

Kijk ook eens bij Yoga soorten.

Daar geven we je een lijst van Yoga soorten of te wel tradities en stromingen.

Zoek Yoga in de Buurt

Probeer eens een Yoga les!

Ga naar: Yoga zoeken. 

Wat is jouw favoriete Yoga vorm?

Laat van je horen en reageer op deze blog.

Geen Reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.