fbpx
 
Yogabuddies
Yogabuddies

Yogabuddies

Ken je ze al, de meiden van Yogabuddies? Yoga in de Buurt kwam met deze twee meiden in contact via de Social Media en ook reageerden Didi en Annette op de oproep om te schrijven voor Yoga in de Buurt. En daar zijn we blij mee.

 

Yoga in de Buurt licht Nederland voor over Yoga en Yogabuddies gaat dat doen vanuit de ogen van de Yoga student. Zelf geven ze geen Yogales en ze volgen vooral veel Yogalessen én daar schrijven ze over op hun blog-site ‘Yogabuddies’ en nu ook één keer per maand voor Yoga in de Buurt.

Wil je hen leren kennen? Lees dan verder. Ontdek wat hen motiveert om Yoga te doen, wat Yoga met hen doet en wat hun Yoga uitdagingen zijn. Ook laten ze je kennismaken met Yogabuddies en hun dromen voor de toekomst.

Het artikel is geschreven door Didi en Annette van de Yogabuddies in samenwerking met Yoga in de Buurt. 

Yoga vriendinnen

Wij zijn Annette en Didi, en we staan ook bekend als de Yogabuddies. En onze naam zegt het al, we zijn buddies  en we beoefenen samen Yoga, dus we Yoga vriendinnen. Vanaf 1 mei 2016 leveren we elke maand een bijdrage aan Yoga in de Buurt waarin wij het perspectief van de leerling naar voren laten komen. Ook laten we jullie kennismaken met Yoga docenten en Yoga studenten door onze interviews met de titel: ‘Op de mat met…’.  Voor onze eerste Yoga in de Buurt blog interviewden we elkaar en we stellen ons graag aan je voor.

Didi van Yogabuddies

Mijn naam is Didi, en heb samen met Annette een Yogablog; genaamd Yogabuddies. Ik ben 27 jaar en ik woon in een dorpje naast Hoorn in Noord-Holland. Naast het Yogablog werk ik als doktersassistente in een huisartsenpraktijk, waar ik de spreekuren draai voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en waarneem als de vaste assistentes afwezig zijn. Behalve mijn passie voor Yoga ben ik gek op lekker eten, creatief bezig zijn met schilderen, houd ik van goede gesprekken en ga graag naar een (filosofische) lezing zoals bij The School Of Life.

1. Wat kun je je nog herinneren van je eerste Yogales?

Mijn eerste Yogales was een les met heupopeners en de uitleg van ‘het op je heupen hebben’ kwam ter sprake. Ik vond de les best intensief. Ik was niet meer gewend om met mijn lichaam te werken. Een aantal jaar daarvoor zat ik op Modern Jazz dansen, wat ik altijd erg leuk vond, maar niet in uitblonk. Toen ik ziek werd, stopte ik daarmee en toen het weer beter met mij ging, pakte ik het dansen niet meteen weer op.

En nu voelde Yoga als een nieuwe start. Ik leer weer meer op mijn lichaam te vertrouwen en ik leer ook mijn grenzen ontdekken. Yoga werd zo écht mijn ding, hoewel ik in het begin nog erg onzeker was. Ik vroeg me regelmatig af: ‘Doe ik de houding wel goed?’ en ik keek regelmatig naar de docent om te zien hoe zij de houding deed. Nu een paar jaar later vind ik het heerlijk om tijdens een Yin Yogales mijn ogen juist dicht te doen en alleen maar te luisteren naar de instructies van de docent.

2. Wat is je favoriete vorm van Yoga?

Ik heb nog lang niet elke vorm van Yoga geprobeerd, maar Yin is wel mijn favoriete vorm van Yoga. Deze staat zeker voor nu nog op nummer één, hoewel ik merk dat ik tijdens die lessen soms nog wel erg in mijn hoofd zit. Bij de Vinyasa Yogalessen staat nog regelmatig het zweet op mijn rug, maar hoe vaker ik een dergelijk actieve les doe, hoe beter het gaat. Ik herken de flow van de zonnegroet en kan mijn (pieker en plan) gedachten beter loslaten.

3. Wanneer kom je jezelf tegen op de Yoga mat?

Wanneer ik mezelf tegenkom op de Yoga mat? Elke les is weer anders, en soms kan ik enorm in mijn hoofd zitten en mij suf piekeren of alleen maar bezig zijn met wat ik na de les allemaal moet gaan doen. Een andere keer kan ik helemaal opgaan in wat de docent vertelt. Bij sommige houdingen kom ik weerstand tegen en dan voelt het echt als een gevecht met mijzelf. Het is dan echt de vraag: ‘Kom ik uit de houding of blijf ik erin?’. Ik ervaar het als een cadeautje om steeds beter mijn eigen grenzen te leren kennen en daar ook naar te luisteren. Niet alleen op de mat, maar ook daar buiten.

4. Waarom bloggen?

Waarom bloggen? Ik was op zoek naar leuke Yogablogs dus zocht ik online naar ‘Yogablog’ of ‘Yogablog Nederland’ en stuitte alleen op oude blogs van Yogamagazine waarvan de laatste in 2012 was. Nu ben ik niet zo goed in zoeken, maar dacht wel meteen als er zo weinig te vinden is, is het misschien een idee om zelf een blog te beginnen. Later kwam ik via Facebook ‘Oh My Yoga’ en ‘Happy With Yoga’ tegen. Vooral bij de laatste vond ik erg veel leuke Yoga- en mindfulness informatie.

Het idee om zelf een Yogablog te beginnen, kwam steeds vaker terug in mijn gedachten. Ik besprak dit met Annette, een Yogavriendin. We vroegen ons af: ‘Hoe tof zou het zijn om de kant van de leerling naar voren te laten komen in een Yogablog?’, want dat was vooral wat wat wij misten. De kant van de leerling die onzeker is op de mat, die niet weet wat de Yoga sutra’s zijn, die zich af vraagt of ze nog vlees wil of mag eten en wijn wil drinken. Dat waren zoals de dilemma’s waar wij zelf tegenaan liepen. Die wilden we graag bespreekbaar maken en dat doen we ook.

5. Hoe zie je de toekomst? Waar zou je over vijf jaar willen staan?

We hebben nog zoveel plannen voor de toekomst en we bruisen van enthousiasme en ideeën, maar dat neemt niet weg dat er veel meer tijd in gaat zitten dan we dachten. Met elke unieke lezer zijn wij blij, of we nou 5 lezers, 50 of misschien over 5 jaar 500 lezers hebben, het doel is om anderen (beginnende) yogi’s enthousiast te maken om ook op de mat te stappen en samen de Yogawereld te ontdekken. Maar ook een stukje bewustwording qua groener leven en gezond eten en vooral niet vergeten te genieten! Het leven is balans houden. En wie weet staan we over 5 jaar wel een keer in Yogamagazine of lanceren wij ons eerste boek met ‘op de mat met interviews’ of ons eerste evenement Yoga by night in de Beurs van Berlage. Er is niets mis met een beetje dromen over de toekomst en over waar we over vijf jaar willen staan, toch?.

Anette van Yogabuddies

Ik ben één van de Yogabuddies. Mijn naam is Annette en ik ben 23 jaar oud.  Ik ben nog student aan de faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast ben ik nog commissielid van een studievereniging (let op: geen studentenvereniging;) ) en werkzaam in een kookwinkel in Alkmaar. Mijn leven behelst dus nu rechten, koken/bakken en Yoga/sport. Eigenlijk een heerlijke combinatie vind ik zelf, echter ben ik nog geen ‘fit girl’ met een fit body, en met de blogs probeer ik de dingen waar ik tegen aanloop tijdens de Yoga te beschrijven. Misschien herken jij je in mijn verhalen en hopelijk geeft je dat herkenning, erkenning en vertrouwen.

1. Wat kun je je nog herinneren van je eerste Yogales?

Het eerste wat ik mijzelf kan herinneren van mijn eerste Yogales is dat ik zo ontspannen was en hoe relaxt het was. De stem van de Yoga-juf was zo rustig. Ik wilde haast dat ze een verhaaltje ging vertellen en dat we daarna daar lekker konden gaan slapen. Het was op een warme zomerdag en de Yin Yoga had een heerlijke uitwerking op me. Ik had me sinds tijden niet zo ontspannen gevoeld.

2. Wat is je favoriete vorm van Yoga?

Mijn favoriete vorm van Yoga? Hoewel ik me de opdracht heb gegeven om eens van de Yin Yoga af te stappen is dat nog steeds niet gelukt. Het is mijn favoriete Yogasoort en dat zal voorlopig ook zo blijven.

3. Wanneer kom je jezelf tegen op de Yoga mat?

Op het gebied van Yoga is de grootste struggle om mezelf erheen te sturen, vaak heb ik nog allerlei dingen te doen. Dus het grootste gevecht op de Yoga mat is om dingen los te kunnen laten en voor mijzelf te kiezen en dus toch naar die heerlijke Yin Yogales te gaan. Eigenlijk is dat ook kenmerkend voor mijn leven; vaak maak ik mij drukker om anderen dan om mijzelf. De grootste uitdaging is dus om de tijd te mogen nemen voor dingen die ik graag zelf wil doen.

4. Waarom bloggen?

Waarom bloggen? Bloggen geeft me vrijheid. Ik kan schrijven over dingen die ik leuk vind, en ik kan ook juist de dingen vertellen die ik niet zo snel met mijn vrienden kan delen. Yoga is namelijk niet een algemeen gedeelde hobby tussen mij en mijn vrienden. Didi is één van de uitzonderingen en het is daarom des te leuker om met haar de blogs voor Yogabuddies te schrijven.

5. Hoe zie je de toekomst? Waar zou je over vijf jaar willen staan?

Over vijf jaar hoop ik mijn studie te hebben afgerond, in ieder geval werkzaam te zijn in het juridisch werkveld. Voor nu aspireer ik een baan als advocaat, maar wellicht dat daar nog verandering in komt. Verder hoop ik in de toekomst een beter ritme qua sporten en Yoga te hebben dan nu. Het zal ook wel met het ritme van het leven te maken hebben. Als student leef ik toch een beetje chaotisch en vaak beslis ik pas op het laatste moment wat het definitieve plan wordt. Ook hoop ik dat ik dan veel van de wereld heb gezien, en dus met meer wereldwijsheid in het leven sta. Ik denk dat het essentieel is om de hedendaagse problematiek te kunnen begrijpen.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over Yoga op de mat en er vanaf? Didi en Annette van Yogabuddies gaan je er meer over vertellen in hun maandelijkse blogs. Iedere eerste week van de maand vind je de Yogabuddies blog op Yoga in de Buurt. In hun volgende blog begin juni 2016 lees je meer over de oprichters van Yoga in de Buurt in de rubriek: ‘Op de mat met…!’.

Meer Yoga blogs

Wil je meer Yoga blogs lezen? Bekijk deze twee blogs met veel bruikbare links naar nuttige Yogablogs:

Yoga voor beginners Yoga oefeningen voor beginners en ook Yoga tips voor beginners.

Zoek Yoga in de Buurt

Probeer eens een Yoga les!

Ga naar: Yoga zoeken.

Vertel ons: ‘Hoe vond jij je eerste Yogales?’.

Laat van je horen en reageer op deze blog.

 

Geen Reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.